.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::



ΔΗΜ.ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ...


PapamixD DHMPAP2

Το 1971 ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ καταφέρεται κατά πάντων, μετά την βράβευση στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του Θανάση Βέγγου, που οι ενθουσιώδεις νεολαίοι τον περιφέρουν ως...ποδοσφαιριστή στους ώμους τους.....

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, υπήρξαν το δημοφιλέστερο ζευγάρι ηθοποιών του ελληνικού κινηματογράφου της εποχής  της αθωότητας. Ο Δημήτρης ήταν αξιόλογος ηθοποιός και ενσάρκωσε με επιτυχία μεγάλους ρόλους στο θέατρο, ενώ η Αλίκη καθιερώθηκε ως η εθνική σταρ των λαικών στρωμάτων, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ θεαματικότητας και κασέ στο σινεμά.

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν αγανακτισμένος γιατί η Αλίκη είχε καταστήσει τον γιό τους Γιάννη μοναδικό κληρονόμο μιας τεράστιας ακίνητης και κινητής περιουσίας, που περιελάμβανε και το πολυτελές διαμέρισμα της Στισιχώρου και τη βίλα στο Θεολόγο. Αλλά και ανήσυχος, γιατί αυτή τη περιουσία θα διαχειριζόταν ο Γιαννάκης. . Ο Δημήτρης μου είχε πει για τον γιό του : Δυστυχώς ο γιός μου  δεν μεγάλωσε και γαλουχήθηκε  από εμένα, αλλά  στη σκιά ενός μονίμου  δεσμού της Αλίκης,  εντελώς ακαταλλήλουτο τονίζω αυτό, για διαπαιδαγότηση ενός αγοριού.  ..     

το πριγκιπόπουλο στα δικαστήρια...  

morosofoΑυτός είναι ο Γιαννάκης, το μοναχοπαίδι τους, που η φατσούλα του ταίριαζε στον ήρωα ενός διηγήματός μου ( <<το σοφό μωρό>> ) που δυστυχώς μετά τον θάνατο της μητέρας του, αποδείχτηκε παντελώς χωρίς περίσκεψη και σοφία για να διαχειριστεί και διατηρήσει την μεγάλη κληρονομιά της Αλίκης . Μετά τον θάνατο και του πατέρα του, ο οποίος αποκλήρωσε  τον Γιαννάκη, το παιδί του διασημότερου καλλιτεχνικού ζευγαριού της Ελλάδας, περιέρχεται σε δύσκολη θέση για το υπόλοιπο του βίου του. Τα δικαστήρια, όπου κατέφυγε, θα αποφασίσουν αν ο Γιαννάκης δεν είναι <<άσωτος και εξαρτημένος>>, όπως υποστηρίζει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ στη διαθήκη του. 

DESPDIMΌταν κάναμε παρέα με τον Δημήτρη και την Δέσπω Διαμαντίδου ( τελευταίο δεσμό του πριν τον παντρευτεί η Αλίκη )

κλικ εδώ για περισσότερα


προστέθηκε στις: Σάββατο 11.12.2004

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster