.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::



με τον Αριστοτέλη Ωνάση


Onasis300      OnLib4     AODL

  ο  τσακωμός  μας -  η  συμφιλίωση  -   Απόψε έχει τα γενέθλιά του ο γιός μου , γι΄αυτό θα πιείς μαζί μας... 

( από  το  in.gr  2000 )

Είκοσι πέντε χρόνια από το θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση

Νέα  Υόρκη  1967 ΩΝΑΣΗΣ: Όταν σου γνέψω, θα ρθείς και θα μου πεις ότι έχω κατεπείγον τηλεφώνημα και θα τη κοπανήσουμε...
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται την Τετάρτη από το θάνατο του μεγάλου Ελληνα επιχειρηματία Αριστοτέλη Ωνάση. Το in.gr τιμά τη μνήμη του φιλοξενώντας τις αναμνήσεις του δημοσιογράφου Δημήτρη Λιμπερόπουλου, του ανθρώπου που τον έζησε από κοντά για 17 ολόκληρα χρόνια, καταγράφοντας τη ζωή του.

Ηταν 15 Μαρτίου του 1975, θυμάται με συγκίνηση ο Δ.Λιμπερόπουλος, όταν κλήθηκε από την τότε διεύθυνση του Ελληνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης να ανακοινώσει το θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Δ.Λιμπερόπουλος δεν εργαζόταν τότε ως εκφωνητής στο ΕΙΡΤ, αλλά επελέγη ως το πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να αναγνώσει τη θλιβερή είδηση.

"Μίλησα συγκινημένος για τον Σμυρνιό που έφυγε, αλλά και για τη ζάπλουτη κληρονόμο που άφηνε πίσω του, ορφανή να ξεκινά έναν ανηφορικό Γολγοθά" θυμάται για την ημέρα εκείνη, καθώς επίσης και τα λόγια -τα προφητικά, όπως αποδείχθηκαν ύστερα από μερικά χρόνια- με τα οποία είχε μίλησε για την τύχη της κόρης του Ωνάση, της Χριστίνας.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, γεννημένος στη Σμύρνη το 1906, υπήρξε ένας από τους διασημότερους Ελληνες και έκανε την Ελλάδα παγκοσμίως γνωστή. Η Μελίνα Μερκούρη και ο Μάνος Χατζηδάκις, με τους οποίους συνήθιζε να κάνει παρέα, έλεγαν για αυτόν χαρακτηριστικά ότι "μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν διασημότερος από τον Αριστοτέλη Ωνάση".

Η δυναμική προσωπικότητα του Α.Ωνάση, που αναδείχθηκε σε εθνικό ευεργέτη, αποτυπώνεται στα λίγα λόγια που αναφέρονται σε απόσπασμα του τελευταίου βιβλίου του Δ.Λιμπερόπουλου με τον τίτλο "Μανχάταν στον ίσκιο των γιγάντων".

"Ωραίος τύπος ο Ωνάσης, γυναικάς, πότης, καπνιστής, γλεντζές, σε τίποτα δεν υποδουλωνόταν".

Ηταν άνθρωπος που ξάφνιαζε και ήξερε να ζει με ένταση την κάθε στιγμή. "Εκεί που αποφάσιζε μεγαλεπήβολες δουλειές, έδινε μια στα χαρτιά μπροστά του και πεταγόταν όρθιος σαν το Ζορμπά. Αρχιζε να χορεύει μόνος του σαν αρκούδα γύρω από το γραφείο του -όπως έλεγε και ο στενός του συνεργάτης και φίλος Γράτσος- και ξαφνικά σταματούσε και, όπως ήταν ξαναμμένος, φώναζε: Κώστα, το βρήκα, αυτό θα κάνουμε" παραθέτει σε άλλο σημείο του βιβλίου του ο Δ.Λιμπερόπουλος.

Ωστόσο, η ιστορία της δυναστείας Ωνάση δεν ολοκληρώνεται με την καταγραφή της διαδρομής του Ελληνα επιχειρηματία και της τραγικής μοίρας των νεότερων μελών της οικογένειας, του γιου του Αλέξανδρου και της κόρης του Χριστίνας.

Η ζωή της μοναδικής κληρονόμου της περιουσίας και του ονόματος του Αριστοτέλη Ωνάση, της 16χρονης σήμερα Αθηνάς, αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο που μόλις αρχίζει. Η Αθηνά αποτελεί το αντικείμενο του καινούριου βιβλίου του Δ.Λιμπερόπουλου με τίτλο "Αμαρτίες γονέων". Στο βιβλίο, που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, ο συγγραφέας επιχειρεί να καταγράψει τις προσπάθειες της Αθηνάς να βρει τις ρίζες της και να γνωρίσει την ιστορία του παππού της.

Newsroom ΔΟΛ

Aristoteles Onasis

  Scan11028

jackie10

11006

salto

Ενώ  είχα  πρόσκληση  για  τον  γάμο,  πηδάω  στη  θάλασσα  για  να  ξεχωρίσω  από  τους  άλλους  -  πήρα  και  ένα  τσεκ  πριμ  από  το  LIFE

     Scan10976

 Είμαι  πίσω  από  τη  Τζάκι - νύφη  και  βλέπω  τον  γαμπρό  συνοφρυωμένο.  Δείχνοντάς  του  τη  φωτο  τον  είχα  ρωτήσει,  γιατί  ?  Απάντησή  του :  Εκείνη  τη  στιγμή  συνειδητοποιώ  τη  μεγάλη  μαλακία  που  έκανα  στη  ζωή  μου.


onasisNY1

ΩΝΑΣΗΣ: Αυτός που βλέπεις πίσω μου, είναι διαβόλου κάλτσα...


OnLib44   ARISTOS3 OnLibspeek  

 Γιατί επεμβαίνεις στην ιδιωτική μου  ζωή;  Και τώρα που μου βγαλες τα γυαλιά, τί κατάλαβες;  Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πως με τύλιξες..

ONAS28AOLIB2  ONASkipo ARONAS1  ARONAS2

Βλέπεις τα μερμηγκάκια; Έτσι είναι κι΄ο άνθρωπος στο σύμπαν  Έφυγα από την Ελλάδα για να γλιτώσω από τους Έλληνες... Τους αγαπώ όμως γιατί κι΄εγώ είμαι από την ίδια ράτσα... Η διχόνοια και το μπαξίσι,  η κατάρα που μας δέρνει... Μη μου πεις ότι θα κεράσεις τα ουζάκια...

ONAS33 AODL ONAS80OnasLib 

Τράκαρε ο Αλέξανδρος με το κρισ κραφτ, αλλά μη το πεις στη παρέα και χαλάσει το κέφι τους... Μη το φοβάσαι το ποτό, αλλά το τζόγο  Θέλω να ξέρω τι σου χω κάνει και με ταλαιπωρείς διαρκώς...  Μιά μέρα ο γιός μου θα κάνει επιχειρήσεις στο φεγγάρι, που το πάτησε ο άνθρωπος.   

ONAS31  ARONAS3   Mager2ONASNY5 

Που με ανακάλυψες πάλι... Στον ύπνο σου με βλέπεις. Έχω κι΄εγώ προβλήματα... Αυτός που ναι πίσω μου δεν είναι πολυλογάς σαν και σένα, αλλά δαγκώνει σαν φίδι...  Νέα Υόρκη: Και τώρα που θα συνεχίσουμε, που έχουνε κλείσει όλα τα μαγαζιά. 

OnasNY4AOglediNY  

AlexOn5AlexLib4 AlexLibGl

 XristOnLib Xristina19 XristLib2

KALLAS 11 KallLib1 KallLib2 KallMinot KallXiot3

 JackLib  Jackie7 Jackie7a Jackie8 JackieD 

προστέθηκε στις: Σάββατο 18.06.2005

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster