.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::



Διασημοι και γνωστοί




Κώστας Γαβράς

Elli Avram 

Οι ρίζες του μεγαλύτερου κωμικού αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ κρατάνε από την Κρήτη. Ο πρωταγωνιστής του blockbuster, Hangover που είναι βαφτισμένος σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη θρησκεία, συνεχίζει να τρελαίνει το κοινό με επιτυχίες όπως Dinner for Schmucks, Due Date και τους μεγαλύτερους αστέρες του σινεμά με τις τρελές συνεντεύξεις που τους παίρνει στην διαδικτυακή εκπομπή του Between Two Ferns with Zach Galifianakis.

Τζον Βαρβάτος

Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας μπορεί να γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ, η οικογένεια ωστόσο του κατάγεται από την Κεφαλονιά. Έχοντας πάντα τη μουσική ως επίκεντρο της έμπνευσής του, ο Βαρβάτος πριν ξεκινήσει την επιτυχημένη προσωπική του καριέρα το 2000, δούλεψε για οίκους όπως Ralph Lauren και Calvin Klein. Πλέον λανσάρει και δικά του αρώματα για άντρες και γυναίκες

  Άλεξ Καπράνος

To διάσημο βρετανικό συγκρότημα Franz Ferdinand πήρε το όνομά του από τον Αρχιδούκα της Αυστροουγγαρίας, η δολοφονία του οποίου το 1939 στάθηκε η αφορμή για την έκρηξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Καπράνος το πήρε από τον πατέρα του Αριστοτέλη Καπράνο που γεννήθηκε στον Πειραιά! Τα καλοκαίρια πηγαίνει στο σπίτι των γονιών του στις Στενιές της Ανδρου ενώ έχει μία μεγάλη συλλογή από αυθεντικούς ρεμπέτικους δίσκους. Το πρώτο του συγκρότημα λεγόταν... Karelia. Άλεξ Πρόγιας Οι Έλληνες γονείς του μετακόμισαν νωρίς στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, μέρος όπου ζει μέχρι σήμερα. Το ξεχωριστό του εικαστικό όραμα αποτυπώθηκε σε σκηνοθεσίες αξέχαστων ταινιών όπως Το Κοράκι και κυρίως η εξαιρετική Σκοτεινή Πόλη.

Ηλίας Κοτέας

Συμπαθέστατος Καναδός ηθοποιός που μιλάει άψογα Ελληνικά, κάτι που απέδειξε στην Λεπτή Κόκκινη Γραμμή του Terrence Malick, υποδυώμενος τον αξιωματικό Τζέιμς Στάρος. Μετά ήρθαν ταινίες όπως το Crash, Zodiac και το... Teenage Mutant Ninja Turtles.

Βασίλης Πολυδούρης

Εξαιρετικός άνθρωπος και συνθέτης που άφησε το μουσικό του στίγμα στις ταινίες Κόναν, Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη και Ρόμποκοπ. Οι γονείς του κατάγονταν από την Μεσσηνία, ενώ όπως ο ίδιος έλεγε, δύο ήταν οι λόγοι που τον στράφηκε στην κινηματογραφική μουσική: ο συνθέτης Μίκλος Ρόζα και οι ορθόδοξες καταβολές του.

Νίκολας Νεγροπόντε

Ο ζωντανός θρύλος της πληροφορικής, είχε πατέρα τον Έλληνα μεγιστάνα εφοπλιστή Δημήτρη Νεγροπόντε. Ο Νεγροπόντε σπούδασε αρχιτεκτονική και μεταπήδησε στους υπολογιστές για να ιδρύσει το Media Lab το 1985, ένα εργαστηρίο στην καρδιά του ΜΙΤ που έχει επηρεάσει όσο λίγα πράγματα την τεχνολογία και τα multimedia. Ο φορητός υπολογιστής των 100 δολαρίων είναι και αυτό δικό του concept.










Ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής του ΜΙΤ και διευθυντής του Media Lab
Νικόλας Νεγρεπόντε  προκάλεσε  παγκόσμιο  σοκ
προβλέποντας ότι τα επόμενα 30 χρόνια θα  μαθαίνουμε ξένες
γλώσσες καταπίνοντας ένα... χάπι.  Και  με  ένα  άλλο  θα  αποκτούμε  γνώσεις,  όπως 
τα άπαντα του Σαίξπηρ. Και  ο  γκουρού  του  ΜΙΤ εξήγησε :

« Από τη στιγμή που οι πληροφορίες που
περιέχονται στο χάπι θα έχουν περάσει στο αίμα, ουσιαστικά θα φτάσουν
και στον εγκέφαλο και τα διαφορετικά τους τμήματα θα επικάθονται στα
σωστά σημεία».




Ο Νεγρεπόντε δεν είναι ο μοναδικός που πιστεύει ότι η τεχνολογία θα
φτάσει  σε αυτό το σημείο, ωστόσο είναι ο μοναδικός που δεν
διστάζει να το πει δημοσίως. Προφανώς επειδή και στο παρελθόν είχε
προβεί σε αντίστοιχα τολμηρές προβλέψεις και τελικά επιβεβαιώθηκε
. .


προστέθηκε στις: Κυριακή 11.01.2015

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster