.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::



ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ




 Δεν  έκανα  δημοσιογραφία  μόνο  στο  χαρτί,  αλλά  ένα  καιρό  και  στη  τηλεόραση.  Αναφέρω τις εκπομπές  « Ελληνική ζωή » και « Ελεύθερος ρεπόρτερ » που βρίσκονται καταχωνιασμένες στη ταινιοθήκη της κρατικής  τηλεόρασης,  ξεχασμένες  ακόμη  και  σε  επαιτίους  για  γεγονότα  και  πρόσωπα     Ίσως  να  χρειαστούν   σε  μελλοντικούς  ερευνητές  που θα  καταπιαστούν  με θέματα που τις αφορούν.

Στο  ντοκιμαντέρ  μου  << Η Αίγινα του Νίκου Καζαντζάκη >> ( Ιούνης 1978 )  μιλούν  γείτονες  που  τον  έζησαν  από  κοντά  κατά  την  διάρκεια  της   ΓερμανοΙταλικής  κατοχής.  Η  γυναίκα που τον περιποιόταν  και συνετέλεσε κατά πολύ να διατηρηθεί στη ζωή, διηγείται περιστατικά εκείνης της εποχής. Άλλοι περίοικοι  μιλούν για τον διάσημο    γείτονά τους και την εποχή που έγραφε τον Ζορμπά. Ακόμη μιλάει η κουμπάρα του  για το  γάμο του και  ο τωρινός ιδιοκτήτης του  σπιτιού  του.  Η κάμερα έχει προλάβει και καταγράψει το εξωτερικό και το εσωτερικό του σπιτιού, όπως ήταν κατά την    διάρκεια της  εκεί ζωής  του Νίκου Καζαντζάκη.

 

Ο Μηνάς Χρηστίδης έγραψε στη "Καθημαρινή" : " Η Αίγινα του Καζαντζάκη ,
που είδαμε στον "Ελεύθερο ρεπόρτερ" ήταν μιά αληθινή έκπληξη.|
Φαινόμενο σπάνιο στις εκπομπές αυτού του είδους.

Ελεύθερος  ρεπόρτερ :

* Η Αίγινα του Νίκου Καζαντζάκη ( Ιούνης 1978 ) : Η  ζωή  του  συγγραφέα  στην  ΓερμανοΙταλική  κατοχή.

* Μπατίστα Τζιοβάνι Μενεγκίνι  ( Αύγουστος 1978 ) : Ο σύζυγος και μάνατζερ της Μαρίας Κάλλας, μιλάει για τη ντίβα και τον Αριστοτέλη Ωνάση, τον άνθρωπο που συνετέλεσε κατά   πολύ στη καταστροφή της καριέρας  του πιό περίλαμπρου άστρου της όπερας. Ο Νίκος Ζαχαρίου, διερμηνέας στη συζήτηση, που κι΄αυτός λέει τη γνώμη του ως    στενός συνεργάτης της Κάλλας στην Σκάλα του Μιλάνου και στη δισκογραφία.

* Νίκος Ζαχαρίου ( Ιούνης 1976 ) : Ο διάσημος καλλιτέχνης μιλάει για τη ζωή του, τους Έλληνες συναδέλφους του που διαπρέπουν σε παγκόσμια κλίμακα και την όπερα.

* Γιώργος  Παπασιδέρης, ο τροβαδούρος του δημοτικού τραγουδιού : Είκοσι ημέρες πριν πεθάνει ( Οκτώβρης 1977 ) μου διηγείται τη ζωή του και άγνωστα στοιχεία για τους οργανοπάικτες και τους τραγουδιστές των πανηγυριών, που συντήρησαν το δημοτικό τραγούδι. 

* Οι σώγαμπροι της Κοντοβάζαινας   ( Νοέμβρης 1977 ) : Ρεπορτάζ στη Κοντοβάζαινα, με τους τελευταίους σώγαμπρους  του χωριού.   

* Μαθητές της Γορτυνίας ( Νοέμβρης 1977 )  - καθημερινός ποδαρόδρομος ωρών.   * Οι επτά αδελφούλες – στη Βάρδα της Ηλείας. ( Δεκέμβρης 1977 )

* Η κωφάλαλη μάνα  - με τα επτά αγόρια ( Γενάρης 1978 )  *

*Αναμνήσεις ταπεινών ( Μάης 1978 ) κ.ά.

Ελληνική  ζωή :

* Γεωργία Βασιλειάδου ( Οκτώβρης 1975 ) : Η τελευταία της συνέντευξη. Μου διηγείται τις ταλαιπωρίες της στα μπουλούκια, πως την ανακάλυψε η Μαρίκα Κοτοπούλη, τις αναμνήσεις της από  τον Αιμίλιο  Βεάκη, την Κυβέλη, τον Πέτρο Κυριακό και μιλάει για τους νέους ηθοποιούς.

* Φιλόσοφοι ( Μάης 1975 ) : Οι διασημότεροι φιλόσοφοι από όλο τον κόσμο, μιλούν μπροστά στο Κεάδα στο συμπόσιο φιλοσοφίας του Γιάννη. Θεοδωρακόπουλου.

Κρητικός γάμος (Οκτώβρης 1975) ρεπορτάζ για το έθιμο

προστέθηκε στις: Τρίτη 31.01.2017

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster