.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::



6 ΒΙΒΛΙΑ μου



Από  αυτά  τα  βιβλία  μου  υπάρχουν  ελάχιστα 
 στις  εκδόσεις  Γιάννης  Β. Βασδέκης 
Ζωοδόχου  Πηγής  10 - τηλ. 210 3815473
( εγώ  οικειοθελώς  δεν  λαμβάνω  ουδέν  ποσοστόν )


niarxos4  o athanatos3  

o kataklismos2 ntoulapa6 








1988 Ελληνες υπέροχοι απίθανοι και τρελοί

Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, γνωριμίες  με προσωπικότητες, αλλά και αναφορές σε μυθικούς Έλληνες. Τα αφιερώματα στον Τζιμ Λόντο (τσάμπιον του κατς στις ΗΠΑ)  και στον Αντώνη Χριστοφορίδη (παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας) είναι σπάνια ντοκουμέντα με 40 αποκλειστικές φωτογραφίες.

Αναφορές στον θαλασσοπόρο Ιωάννη Φωκά, στον Κωνσταντή Γεράκη (αντιβασιλιά του Σιάμ) και στον Griego Θεόδωρο (τον πρώτο Έλληνα που πάτησε στην Αμερική το 1528).

 

Ακόμη, αποκαλυπτικό ντοκουμέντο για τη φιλία του Σπύρου Σκούρα με τον Νικήτα Χρουστσόφ, εξομολόγηση - παράπονο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και λεπτομέρειες για τον Μάικ Δουκάκη, υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αναφορά στη δημιουργία (1966 Νέα Υόρκη) του ιδρύματος Διαγόρας για την επαναφορά των ολυμπιακών αγώνων στη κοιτίδα τους και την αντίθεση του βασιλιά Κωνσταντίνου να καρπωθεί η χούντα τη σπουδαία αυτή προσπάθεια...



1988 Ο ΑΘΑΝΑΤΟΣ πολιτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

«...Καμιά απόλαυση δεν του'χε απομείνει εκτός από τη δόξα της εξουσίας, αλλά κι αυτή κινδύνευε να χαθεί, καθώς στη ζούγκλα της πολιτικής οσμιζότανε να πλακώνει καταιγίδα -τσουνάμι δηλαδή- που θα ταρακουνούσε και τις βαθιές ρίζες συθέμελα. Τελευταία ο αρχηγός της αντιπολίτευσης άστραφτε και βροντούσε και σίγουρα το προεδρικό μέγαρο θα΄ μπαζε νερά... Ο πρόεδρος όμως έλεγε, δεν είμαστε κι από ζάχαρη για να λιώσουμε...»
«...Εκείνο το πρωινό ο Μαρακά είχε ξυπνήσει ευδιάθετος, γιατί στις athanatosμεταμεσονύχτιες ειδήσεις είχε ακούσει πως πρόεδρος σε γειτονική χώρα είχε εκλεγεί πάλι ένα ραμολιμέντο... Διαβάζοντας τις εφημερίδες έσκυψε με προσοχή στην είδηση: Δυο βιολόγοι ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν μετά μακροχρόνιες έρευνες, την ανανέωση των κυττάρων και το ξανάνιωμα του οργανισμού, ίσως την αθανασία!» «- Κύριε πρόεδρε, κάτι το παράξενο και πρωτοφανές συμβαίνει. Φαίνεται ότι οι γιατροί που ήρθαν σε επαφή με τον απεσταλμένο σας του δώσανε κάποιο φάρμακο και ξανάνιωσε τόσο πολύ, που από χούφταλο έγινε τόσο ρωμαλέος που πρέπει να προστατεύω τις γυναίκες από την επιθετικότητά του...» 

 Εμπνευσμένο από υπαρκτά πρόσωπα και γεγονότα που συντάραξαν την πολιτική ζωή της χώρας, όπως τα βλέπει ένας σκεπτόμενος παρατηρητής, μέσα από ευρυγώνιο φακό. Στο πρόλογο γράφω: Τον ήρωά μου Μαρακά (Καραμανλής) δεν τον πήρα στη τύχη. Τον διάλεξα όταν αποφάσισα ν΄αποσυρθώ από τη δημοσιογραφία και βρισκόμουνα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Τότε ήταν που αντίκρισα τη ματιά του προέδρου και είδα σ΄αυτήν τον τρόμο των γηρατειών και τον πανικό για το επερχόμενο τέλος της παντοδυναμίας του. Ήταν ένα βλέμμα περήφανο, αλλά φοβισμένο, αγανακτισμένο, αηδιασμένο... Αναρωτήθηκα πώς ένιωθε ο ηγέτης αυτός στο ηλιοβασίλεμά του...Ο Καραμανλής, που είχε γνωρίσει δόξες και απογοητεύσεις, ανεβαίνοντας στη κορυφή της εξουσίας ή πέφτοντας από αυτήν, ήταν ο κατάλληλος ήρωας για ένα βιβλίο με φαντασία και χιούμορ...

το βιβλίο αποσύρθηκε, μετά από παράκληση του Τάκη Λαμπρία, ίσως όμως να υπάρχει στις εκδόσεις Γιάννη Β.Βασδέκη - υπάρχει όμως ολόκληρο (με προσθήκες και φωτογραφίες)   σ΄αυτή την ιστοσέλίδα.  


Ο πλούτος τους είχε πλημμυρίσει ως το λαιμό και τους έπνιξε...

<< Μια φορά κι ένα καιρό υπήρξε ένας Έλληνας που τον λέγανε Ωνάση. Έζησε στον αιώνα που γεννήθηκε ο κομμουνισμός και σβήσανε βασίλεια και αυτοκρατορίες, που γίνανε οι φονικότεροι πόλεμοι, που ο κόσμος χωρίστηκε σε Ανατολή και Δύση, ανακαλύφθηκε η ατομική βόμβα, έγινε μεταμόσχευση καρδιάς, ο άνθρωπος πάτησε στο Φεγγάρι, είχαμε επανάσταση στην επιστήμη, στη τέχνη, στη μουσική, στον αθλητισμό, παντού...Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, χωρίς να είναι πολιτικός, ήρωας, καλλιτέχνης, ολυμπιονίκης, προσέλκυσε πάνω του σαν μαγνήτης τους ρεπόρτερ και τους παπαράτσι, αυτούς που κυρίως πλάσανε τον μύθο του Ωνασικού κύκλου που εξελίχθηκε σε τραγωδία... Αυτόν τον μύθο θα σας πω, από πρώτο χέρι...>> 

( Βιβλίο με δεκάδες εκδόσεις, αλλά και παραλείψεις, που προστέθηκαν στα επόμενα βιβλία μου που αφορούσαν το ίδιο θέμα)

1989 Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΩΝΑΣΗ τραγωδία και αίνιγμα!

Scan11045Scan11044



 ο κατακλυσμός

Μυθιστόρημα  εκδόσεις Βασδέκης 1990

Βιβλίο που προτάθηκε (με πρόχειρη και βιαστική μετάφραση)  στην εταιρία του Σπίλμπεργκ να γίνει ταινία. Υπογράφηκε προσυμβόλαιο, αλλά τελικά επειδή η ιστορία  άρχιζε με την καταστροφή του κόσμου (όπως και στον "Υδάτινο Κόσμο" του Κόστνερ, που είχε αρχίσει το γύρισμά του) δεν έγινε.

Ο "Κατακλυσμός" έχει ενσωματωθεί στο τελευταίο βιβλίο μου "Πεθαίνουν και οι αθάνατοι", πρώτο και δεύτερο μέρος μιας τριλογίας που ελπίζω να ολοκληρώσω, αν και έχω χάσει το ενδιαφέρο μου για τα βιβλία λόγω "δισκογραφικής" συμπεριφοράς των εκδοτών... 


1996  η ντουλάπα της γιαγιάς

Ναι, υπήρξα κοσμοπολίτης αεικίνητος ρεπόρτερ που έπαιρνα συνεντεύξεις από μεγιστάνες, σταρ, όμορφες γυναίκες, διασημότητες αλλά και τσαρλατάνους. Κι όμως έκρυβα μέσα μου έναν άλλο εαυτό μου, που αντιστεκότανε στο βιαστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, αυτό που σήμερα έχει θεριέψει -κυρίως στη τηλεόραση- κι΄ έχει κατασπαράξει τη λογική, τον προβληματισμό, το γράψιμο... Ανέκαθεν οι αρχισυντάκτες με χάνανε, γιατί ξαφνικά με τσιμπούσε η μύγα της περισυλλογής και της δημιουργίας κι απόμονωνόμουν σε εντελώς δικά μου κείμενα... Επιστρέφοντας στην εφημερίδα τα είχα ξεχάσει, αλλά η μητέρα μου -της τρίτης δημοτικού- τα διάβαζε και τα καταχώνιαζε στη ντουλάπα της γιαγιάς, που μύριζε το καλοκαίρι ναφθαλίνη και λεβάντα. Τα ανασύρω σήμερα κιτρινισμένα. Είναι χαρτιά που ποτέ δεν ποτιστήκανε με αντιμόνιο, αλλά έχουν περονιάσει ανεξίτηλα τη μνήμη μου...


1997 ΝΙΑΡΧΟΣ

μυθιστορηματική βιογραφία

Scan11050 Scan11058

Ο άνθρωπος που έλεγε AN πεθάνω - κι΄όχι όταν πεθάνω...   «Ο πλουσιότερος του κόσμου φαίνεται ότι ήταν ο μακαρίτης Σταύρος Νιάρχος. Αφησε στόλο τάνκερ, θαλαμηγούς, ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, ιδιόκτητο νησί, πολυτελή διαμερίσματα, βίλες και πύργους με επιπλώσεις αντίκες, πανάκριβους πίνακες ζωγραφικής, πολύτιμους λίθους, χρυσό (σαράντα τόνους!), μετοχές, σταύλους δρομόνων ίππων, αλλά και αμέτρητο ρευστό σε 87 τράπεζες, όσα ήταν τα χρόνια του όταν αποδήμησε εις Κύριον... Οι γνωρίζοντες λένε, ότι ήταν ο Κροίσος των Κροίσων του αιώνα!» (εφημερίδα  "Βήμα")

«Τον τελευταίο καιρό ζητούσε διαρκώς βοήθεια, ποιος, αυτός ο παντοδύναμος κροίσος, που μιά ζωή έβλεπε τους ανθρώπους σαν μερμήγκια κι΄ένιωθε τον εαυτό του βασιλικό χρυσαετό, στα μεσούρανα. Τώρα, με μαζεμένα φτερά, είχε κουρνιάσει άρρωστος κι΄αδύναμος, αποστεωμένος κι΄αποστεγνωμένος από το ζουμί της ζωής, υποψήφιο κουφάρι... Θυμότανε τα λόγια του Ωνάση, την τελευταία φορά που είχανε συναντηθεί... Δεν το έχεις καταλάβει ότι ουδείς αθάνατος, ούτε βασιλιάς, ούτε πλούσιος, ούτε ταλαντούχος, ούτε ιδιοφυής;»






















 







προστέθηκε στις: Τρίτη 07.01.2014

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster