.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::



ΧΙΤΛΕΡ-ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ






 Αδόλφος Χίτλερ ζητάει 
να γνωρίσει 
Σπύρο Λούη

Louis1936

1936:
<< τί χαμπάρια   κυρ Χίτλερ μου, τι  κάνει  η  οικογένεια ; >>  Όταν  ο  Αδόλφος  Χίτλερ κατέβηκε  από  το  θεωρείο  του  για  να  γνωρίσει  τον  Σπύρο  Λούη  ( που  του  πρόσφερε  κλάδον  ελαίας ) αυτό  βρήκε  να  του  πει   ο  Μαρουσιώτης  νερουλάς  και  ο  Γερμανός  διερμηνέας  έμεινε  άφωνος !

Scan10622






Το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα έχει  φτάσει  πολύ  κάτω απο τα 10 δευτερόλεπτα ! Κι΄ εγώ  ως πρώην αθλητικός συντάκτης  θυμάμαι  ότι      παρακολούθησα στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου την τότε κατάρριψή του σε 10΄΄1. Το προηγούμενο ήταν του θρυλικού Τζέσε Όουενς 10΄΄ 2.

Στη φωτογραφια ο τερματισμός του Αμερικανού   Ουίλιαμς  με ιδιόχειρη αφιέρωσή  του.
 Σήμερα, όποιος γίμεται ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου το όνομά του παίρνει τόση δημοσιότητα, που οι σπόνσορες του προσφέρουν τεράστια ποσά και γίνεται με μιάς πλούσιος. Την Scan10623εποχή του Τζέσε Όουενς, του σπρίντερ με τα τέσσερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, οι συμπατριώτες του Αμερικάνοι τον έβαζαν να συναγωνίζεται...άλογα (!) για να βγάλει το ψωμί του... Όσο για τον δικό μας Σπύρο Λούη, τον πρώτο χρυσό ολυμπιονόκη μαραθωνοδρόμο, το τότε πριμ του (1896) ήταν μια σούστα για να κουβαλάει νερό από το Μαρούσι στη πόλη της Αθήνας...  

Owens10

BerlinStadio2

προσοχή στις δυο φωτο:
Στο ίδιο σημείο του ολυμπιακού σταδίου, που έγινε το 1936 η συνάντηση Χίτλερ-Λούη, φωτογραφίζομαι το 1956.
Είναι ο χώρος της απονομής των μεταλλίων όπου είχε σταθεί και ο Όουενς που φέρνει  τη παλάμη στο μέτωπο, ενώ δίπλα του ο Γερμανός χαιρετάει ναζιστικά.



OwensJesse10


προσκύνημα στα πατήματα του Τζέσε Όουενς


προστέθηκε στις: Σάββατο 28.11.2015

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster