Επειδή καταλήξαμε να καταλαβαίνουμε τους άλλους βάζοντας ταμπέλες, τότε απλά θα πρέπει να πούμε ότι είναι δημοσιογράφος. Γνωστός, πετυχημένος, αναγνωρισμένος. Πόσοι δημοσιογράφοι ωστόσο στην καριέρα τους έγιναν φίλοι με τον Ωνάση, έτρωγαν πρωινό με το Χατζιδάκι και έπειθαν την ίδια τη Κάλλας να τους εκμυστηρευτεί μυστικά; Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος είναι η θρυλική [δημοσιογραφική] σκιά των χρυσών δεκαετιών του ’60 και του ’70, καταφέρνοντας ως δαιμόνιος ρεπόρτερ να βρίσκεται πάντα δίπλα στα καυτά πρόσωπα της στιγμής, τα είδωλα της Τέχνης και του jet set, ξεκλειδώνοντας ιστορίες, θέματα, στόματα.

Είναι ο άνθρωπος που κινήθηκε, έζησε, έμαθε δίπλα σε θρύλους κυριολεκτικά του 20ου αιώνα καταφέρνοντας πάντα να τους αποσπάσει δηλώσεις, αλήθειες, εξομολογήσεις, μυστικά. Σήμερα, αστείρευτη αλλά και πολύτιμη πηγή, συνεχίζει με εφηβικό ενθουσιασμό, αυτή τη φορά στο μεγάλο χωνευτήρι του Διαδικτύου υπενθυμίζοντάς μας την ύπαρξη μιας άλλης Ελλάδας αλλά και μιας άλλης εποχής. Ο ίδιος αυτοπαρουσιάζεται πλέον ως εξής: «Γνώρισα διασημότητες που μόνο ως ρεπόρτερ θα μπορούσα να πλησιάσω. Κάποιες, όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, ο Τέλης Σαβάλας, με τίμησαν με τη φιλία τους. Υπήρξα ένας ρεπόρτερ που κωπηλάτησε σε ήρεμες θάλασσες με γοργόνες και δελφίνια, αλλά και σε επικίνδυνα περάσματα με πιράνχας και σε αγριεμένους ωκεανούς με καρχαρίες… Λένε ότι η δημοσιογραφία είναι υπέροχο επάγγελμα, αρκεί να την εγκαταλείψεις έγκαιρα. Εγώ την διοχέτευσα στα βιβλία μου. Τώρα και στο Διαδίκτυο. Δημήτρης Λυμπερόπουλος». Με αφορμή διαδικτυακό σχόλιό του για τον Σταύρο Νιάρχο, ανατρέχουμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο από το βιβλίο του «ΝΙΑΡΧΟΣ» στο οποίο συνδέει τον παγκόσμιο «στόλαρχο» με τη Βαμβακού και τη Λακωνία.

Γράφει λοιπόν στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος: «Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΛΑΚΩΝ. Την προηγούμενη ανάρτηση την αφιερώνω στους εγωιστές Μανιάτες του χώρου τούτου που δεν έχουν αντιληφθεί ότι Μανιάτης με απίστευτα έργα και όχι με λόγια παπάρες ήταν ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΛΑΚΩΝΑΣ του 20ού αιώνα, ο Σταύρος Νιάρχος. Και ο σοφός ανατολίτης Ωνάσης έλεγε, η Κεφαλλονιά έβγαλε τον θαλασσοπόρο Ιωάννη Φωκά και τον Κωνσταντή Γεράκη αντιβασιλιά του Σιάμ, η Κρήτη τον Θεοτοκόπουλο Ελ Γκρέκο και τον Καζαντζάκη και η Λακωνία τον Λεωνίδα και τον Σταύρο Νιάρχο!»

νιάρχος-σταύρος-νιάρχος-προτομή-επιγραφή-Βαμβοκού-Λακωνία-lakonistas.gr-stavros-niarchos-greece-.-5-682x1024



http://www.i-diadromi.gr/2009/09/blog-post_1818.html




Υπεύθυνη  δήλωση  Δημήτρη  Λυμπερόπουλου  του  Πέτρου

συνταξιούχος  δημοσιογράφος - κάτοικος  Αχιλλέως  99  Παλαιό  Φάληρο

Βεβαιώνω  ότι  ο  Peter Pope  είναι  παιδί  του  Αθανασίου  Παπαδημητρόπουλου,  που  η  μητέρα  του  Ανδρομάχη  ήταν  αδελφή  του  πατέρα  μου  Πέτρου  Λυμπερόπουλου. Γεννήθηκε  στην  Αφρική  και  ο  πατέρας  του  τον  έφερε  στην  Ελλάδα  και  τον  μεγάλωσε  η  θεία  μου  Ανδρομάχη  στέλνοντάς  τον  και  σε  ελληνικό  σχολείο. Μετά  εγκαταστάθηκε  στην  Αυστραλία,  όπου  ζει  ως  σήμερα.  Όταν  κάποια  καλοκαίρια  ερχόταν  στην  Ελλάδα  επισκεφτόταν  τα  Καλάβρυτα  πάτριον  γη  του  πατέρα  του  Αθανασίου  Παπαδημητρόπουλου.  Εδώ  και  60  χρ'ονια  με  αποκαλεί  θείο  και  τον  ψωνάζω  Πίτερ.  Και  τον  θεωρώ  συγγενή μου  εξ  αίματος.



Ένα  από  τα  πολύτιμα  κειμήλια  που  είχα  ήταν  αυτή  η  ντουλάπα,  χειροποίητο  έργο  τεχνίτη  του  19ου  αιώνα... Η  μητέρα  μου,  της  τρίτης  δημοτικού,  έβαζε σε  συρτάρι  της  τα  χειρόγραφά  μου  που  άφηνα  εδώ  κι΄ εκεί... Και  εργότερα  τα  χρησιμοποίησα  στα  βιβλία  μου.