.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::



πιτσιρικάς 93 ετών !





από  τον  Μάνο  Αντώναρο

Λέγεται Δημήτρης Λιμπερόπουλος… ειναι 93… έχει καθαρό μυαλό…δεν φοβαται το καινούργιο και έχει γνωρίσει καλά και από κοντά (μερικούς σας λέω μόνο)…τον Ωνάση, την Τζάκι, την Κάλας, τον Ροκφέλερ, τον Τσορτσιλ, τη Μελίνα …τι να σας λέω τώρα…ωρα ναχετε να ακούτε… ονόματα….

Τους ξέρει λεμε… οχι τους εχει δει μια φορά απο μακρυά… με μερικους έχει φαει ψωμί κι αλάτι.

Τον γνωρίζω καμμια 15αρια χρόνια….

Μουχει βγάλει τη ψυχή αναποδα… Σκεφθείτε εναν 80αρη που δεν εχει ιδέα απο υπολογιστές, να προσπαθεις να τον μάθεις τηλεφωνικά πώς θα φτιαξει… μπλογκ.

Κι εμαθε… και ανοιξε σελίδα όταν ηρθε το Facebook.

Eίναι απιστευτος πολυλογάς. Δεν σταματα με τίποτα στην κυριολεξία…. του λες  " Μισό λεπτό σταματείστε επιτελους να σας πω κάτι…"

"ΟΟΟΟΟΧΙ θα το ξεχάσω (αποκλείεται!) …ακου κι αυτο…. και ξαφνικά μπαίνεις στον κόσμο του Χόλιγουντ…και στο καπακι κι άλλη ιστορία… με τρομερες λεπτομερειες….

-Τον εχω διαβάσει… ίσως πείτε μερικοί.

Χμ.. κρίμα. Δυστυχως δεν γραφει όσα ξέρει. 

Βασικά του αρέσει να υπογραμμίζει το  "ημουν κι εγω εκεί!"

Είναι πριμαντόνα… του το λέω και γελάει…. 

Για ενα περίεργο λόγο  "προστατευει"  τους παλιούς του φίλους.

Δυστυχώς δεν εχει καταλάβει ότι είναι ο τελευταίος κρίκος με εκείνη την εποχή των Χρυσών Ανθρώπων… και το ευτυχημα είναι οτι αυτος ο τελευταίος κρίκος δεν είναι π.χ. ναύκληρος του Ωνάση… που θα μπορούσε να'χε λαθρο-δει… και μετα να γραψει τα απομνημονεύματα του, αλλα ενας πανεξυπνος δημοσιόγραφος που συνεχώς κατέγραφε. Ειχε εντυπωσιακη παρατητικοτητα.

Ο κ. Λιμπερόπουλος νομίζει ότι την επιτυχία την έκανε τότε… και δεν συνειδητοποιεί ότι την πραγματικη επιτυχία την κάνει τώρα.

Ο κ. Λιμπερόπουλος είναι φυσικά πολύ μεγαλύτερος μου…αλλά  (δυστυχως γι αυτον)  δεν ειμαι τόσο μικρότερος. Βασικά ξερω για τί πράγμα μιλάει… και δευτερον είμαι κι εγω δημοσιογράφος. Τον πιέζω αφανταστα…. Τσιρίζει αντιστεκόμενος…. αλλα βαθεια μεσα του κατι γουργουρίζει σαν γάτα… του αρέσει να σου αποδεικνυει ο,τι μπορει να το κάνει… oπώς δυσκολα θα συμφωνησει αμέσως… Πριμαντόνα λέμε….

Οταν τον πρωτογνωρισα μου λέγε και τρις και λίγο:

-Ρε συ, μπάς και με μαγνητοφωνείς.

Εβαζα τα γέλια…. οχι δεν τον μαγνητοφωνούσα…. αλλη δουλεια δεν ειχα…. ΛΑΘΟΣ μου !  Μεγάλο λάθος μου… ο άνθρωπος ειναι 2 google μαζί. Καλημέρα του λες και ατάκα σου λεει πώς μια ομορφη μερα έτρωγε πρωινό με τον Σκούρα που ηταν ο βασιλιάς του Χολυγουντ…. τι φορούσε, τι του είπε… ολα…. 

Και δεν τα γραφει… γκρρρρρρρρρ…. απλώς τα περι-γραφει…. 

-Ειστε το τελευταίο ιο μαγνητοφωνάκι εκεινης της εποχής… του είπα σημερα το πρωί.

Εβαλε τα γέλια… 

Πολύ εξυπνος άνθρωπος…. ειναι εντυπωσιακό…. ΠΟΤΕ δεν μου'χει πει βλακεία… 93 ετων και επί 15χρονια δεν μου ειπε ούτε μία βλακεία.

Κι όμως  "αυτολογοκρίνεται"… 

Μα γιατί;

Επειδή ειναι εκείνης της δημοσιογραφικής γενιάς που ξεκίνησε η δημοσιογραφία του εντυπωσιασμου..φωτογραφίες…μικρά κείμενα κλπ. Η ειδηση ηταν απλώς ο τίτλος.

Αν προσέξετε το ίδιο κανει και τωρα.

Τις προάλλες μουλεγε την ιστορία, τότε που ο Ωνάσης παντρευτηκε την Σταχτοπούτα της Αμερικής, την Τζακι Κέννεντ ι :
" Θα την γαμήσω την Αμερική ! "  είπε ο Ωνάσης…. μετα απο μερες διαβάζω την ίδια  (προσεκτικά γραμμένη)  ιστορία που ανήρτησε στο  FB  " Θα την πηδήξω την Αμερική ! "

Του τηλεφωνώ:

- Είπε ο Ωνάσης   "  Θα την πηδήξω την Αμερικη ! " ;

- Οχι.

- Τι είπε ;

- Εεεεεεε…" θα τη γαμησω την Αμερική ! "

- Καί τότε γιατι γραψατε ότι θα την πηδήξε ι;

- Ε να μην τον προσβάλω….

- Τον Ωνάση;

- Ναι…

- Πλάκα μου κάνετε…. έχετε υποχρέωση να γραψετε αυτα που εχετε δει και ακουσει…. 

- Να τα γραψεις εσυ ρε….

Του εξηγω οτι για μενα ειναι διηγηση ενω για εκεινον γεγονότα που εζησε… ειναι τελείως διαφορετικό πράγμα.

- Θα σας καταγγείλω….

-Α, τωρα που είπες  " καταγγείλω "… στη δίκη της Χούντας…. μπλα…μπλα… και ξαφνικά μαθαίνεις μια ισορία οχι απο ενα κείμενο, αλλα απο εναν ανθρωπου που ήταν εκεί και τοδε…  έναν αυτοπτη μαρτυρα δλδ….

Και οχι οποιονδηποτε αυτόπτη…αλλα εναν πρωταγωνιστή…. 

Απίστευτες λεπτομέρειες….

Για ποδοσφαιρο του λες… για τον Γιωργο Σιδέρη σου λεει…. ή τι τουπε ο Πελέ σε ενα γευμα που κάθισε διπλα του…. 

Ολοκάθαρο μυαλό.

Η φιλη μου και ενιότε συνεργατις στου sdna Μάρω Στεφανάτου … θεά…. εξαιρετικη νευρολόγος… που τον παρακολουθει…στα κείμενα του εννοω χαχαχαχαχα… μου'πε … …. μισο λεπτό να πιάσουμε την  ιστορία απο την αρχή…

Ο  κ. Λιμπερόπουλος είναι μόνος του…. δηλαδή δεν εννοω σημερα…ήταν πάντα μόνος του…. μοναχοπαίδι… δεν παντρευτηκε ποτέ, δεν εκανε παιδιά, ούτε γατα ουτε σκυλιά….  " αυτο λοιπόν "  μου' πε  η  Μάρω  ( εκλαϊκευοντας την επιστημοσύνη της )  βοηθησε να μείνει  το  καθαρό.. το  δυνατό… δεν ειχε καθημερινότητες  ( παιδιά, αρρωστιες, θανατοι, διαζύγια, κλπ )  που κουράζουν/φθείρουν πολύ το μυαλό των ανθρωπων…

Του το'πα….

- Μαλλον έχει δίκιο η  γιατρός…. δεν τοχα σκεφθει ποτέ… και για να μη χάσει την ευκαιρία μου' πε και 3 ιστορίες για το μυαλό του Χατζιδάκι… 

Ζει φυσικά μόνος …εδω στη γειτονια μου…. με μια γυναίκα που τον προσέχει…. 

- Φυτοζωω …μου' πε…. με την αρχοντια ενος ανθρωπου πουχουν περασει πολλά χρήματα απο τα χέρια του… 

Και τότε σκεφτηκα πόση λίγη φαντασια εχουν σημερα οι σημερινοί εκδότες / διευθυντές.

Ο κ. Λιμπερόπουλος δεν είναι 70… δλδ ενας συνταξιουχος δημοσιογταφος… είναι 93 και αυτο τον κανει μοναδικό δημοσιογράφο… εχει πηγές στους διαδρόμους του καθαρού μυαλού … που 5 Πούλιτζερ ναχεις …δεν μπορείς να τις έχεις…

Εξηγείστε μου γιατι καμμια εφημερίδα δεν εχει ερθει να του προτείνει συνεργασία; Ο κ Λιμπεροπουλος δε τα λεει μόνο… τα εχει και φωτογραφημένα…. 

-Μεγάλος σε ηλικία…. θα σκέφτονται αυτοί που στελεχωνουν τις εφημερίδες….

- Α κ ρ ι β ω ς… Όχι  μεγάλος…. Απίστευτα μεγάλος… που θυμαται, γραφει, αναρτά… συνεχως καθημερινά… 

Μοναδικη περίπτωση … υποθετω και παγκοσμίως….

Μιλας μαζί του και ξεχνας στο λεπτο οτι ειναι τόσο μεγάλος.

Νομιζω οτι θα ξαναγεμιζε τις μπαταρίες του για το επομενα 30 χρόνια…. αν τυχόν ξαναβλεπε κειμενο του σε χάρτινη εφημερίδα.

Και θα τν διαβαζαν και οι πιτσιρικάδες… σας το εγγυωμαι…. ο Λιμπερόπουλος είναι σαν τη σαύρα…προσαρμοζεται με το περιβάλλον….

Θα τον ψησω να γραψει αθλητικα για το sdna…Α, τα παρακολουθεί όλα… και αν του τηλεφωνησεις στο ημιχρονο…θα σου πει πώς είδε τον Πουσκας να  κανει   1-2  με τον Ντιστέφανο… που ο Ντστέφανο εκειν η την εποχή εβγαινε με την ταδε….  καλή κοπέλα… κουκλα…. την είχα γνωρίσει σε ενα πάρτι του Ιόλα, … ναι … χαχαχαχα… και μετα πήρα τον Καρυ Γκραντ και πήγαμε στον ιππόδρομο….

Θεός.

Μπείτε στο προφίλ του και πιέστε τον… Να γραψει σεντονια…. οχι  τηλεγραφηματα.

Πριμαντονα είναι… θέλει να τον αγαπούν…

Μόνο αυτο.

προστέθηκε στις: Παρασκευή 06.04.2018

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster