.  » αρχική σελίδα

 :: Επιλέξτε θέμα προς προβολή ::



Αθηνά Ρουσέλ-Ωνάση ( 2006 )



η εγγονή-κληρονόμος

14 Ιουνίου 2006

 Όσοι παρακολουθείτε με ενδιαφέρον τη ζωή της  εγγονής του Ωνάση, Αθηνάς,  πρέπει να ξέρετε ότι αυτό  το  κορίτσι  με ένα νεύμα  μπορεί ν΄αποκτήσει το κάθε τι.  Ίσως  όμως   κατέχεται από   το σύνδρομο της αμφιβολίας που είχε και η μητέρα της. Ποτέ δεν θα είναι σίγουρη ότι ο άντρας που θα βρίσκεται στην αγκαλιά του, θα την αγαπάει απλά ως Αθηνά ή για την περιουσία της ως Ωνάση...

 Αυτή  η  αβεβαιότητα   κατείχε και τη μητέρα της, που είχε κάνει πολλούς ερωτικούς δεσμούς και τέσσερις γάμους, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ένιωσε πλήρη ευτυχία. Η Μπάρμπαρα Χάτον, μιά άλλη ζάπλουτη  με πολλούς γάμους, έλεγε ότι η ψευδαίσθηση της ευτυχίας  την  έκανε  δυστυχισμένη,  ενώ  μιά ερωτευμένη γυναικούλα του λαού  ήταν  ευτυχισμένη..

                                                                                                              

 

     DodafiliAthMiranda

AthinaDoda2 Η ζάπλουρη κληρονόμος, αμέσως μόλις τέλειωσε η τελετή του γάμου της, λες και της έφυγε από πάνω της  το βάρος της ειμαρμένης, που δεν θέλει καμιά Ωνάση να έχει καλό τέλος. Το επώνυμο Ωνάση το είχε απαρνηθεί, με εξαναγκασμό του πατέρα της, και το όνομα Ρουσέλ το πέταξε στο κάλαθο των αχρήστων, όταν επισημοποιήθηκε το νέο της όνομα  :  Αθηνά-Ελένη, σύζυγος Αλβάρο Ντε Μιράντα.

 Σε στενό της οικογενειακό πρόσωπο, από το σόι του Μεγάλου Σμυρνιού, εξομολογήθηκε : Μη με παρεξηγείτε, γιατί ανατράφηκα και μεγάλωσα με τον φόβο των "κακών Ελλήνων", αλλά και με τον τρόμο της κατάρας  που χτύπησε την γιαγιά μου Τίνα, την αδελφή της Ευγενία, τον θείο μου Αλέξανδρο, την μητέρα μου, ακόμη και τον παππού μου...   

  Ο Γάλλος πατέρας της μιλιονέρας  φρόντισε να της εμφυσήσει φόβο για τους "κακούς Έλληνες" από τα τρισήμισυ χρόνια της, όταν την μεγάλωνε με την Σουηδέζα μητριά της και τα τρία ετεροθαλή αδελφάκια της στη νέα της ζωή. Μετά τον ξαφνικό (και μυστηριώδη) θάνατο της μητέρας της Χριστίνας, ο πατέρας και κηδεμόνας της προσπάθησε και πέτυχε να την απομακρύνει  από τις ελληνικές ρίζες της, με ελάχιστες τυπικές επαφές με το σόι της μητέρας της.  Η μικρή έλαβε λειψή  γαλλική παιδεία με  εκμάθηση και της αγγλικής γλώσσας. Ανάμεσα στη κουστωδία σωματοφυλάκων μιλούσε Σουηδικά με τα αδελφάκια της.

 Ο πατέρας της όχι μόνο δεν φρόντισε να μάθει ελληνικά, αλλά την οδήγησε και σε κατάθεση ενώπιον γαλλικού δικαστηρίου, με την οποία  αποποιείται εντελώς το επώνυμο Ωνάση, δίπλα σε εκείνο του Ρουσέλ.  Να όμως, που η Αθηνά δεν κάλεσε στο γάμο τον πατέρα της και την οικογένεια Ρουσέλ  εκπροσώπησε  μόνο  η  ετεροθαλής αδελφή της   Σαμπρίνα.  

προστέθηκε στις: Παρασκευή 31.08.2018

 
 

:: αρχική :: προφίλ :: επικοινωνία :: εικόνες

© Δημήτρης Λιμπερόπουλος :: ...Webmaster